ANTIPASTI / MEZES
Dopřejte si kouzlo řeckých ANTIPASTI – MEZES
Pokud milujete řeckou kuchyni, pak si řecké antipasti, známé jako mezes, zamilujete na první ochutnání. Jsou to malé, ale výrazné pokrmy, které vás přenesou na slunnou terasu u Egejského moře – i když právě sedíte doma v Česku.
Co jsou mezes a proč by neměly chybět na vašem stole?
Mezes nejsou jen předkrmy, je to rituál sdílení, zpomalení a radosti z jídla. V Řecku se servírují jako pestrý výběr malých dobrot – olivy, sýry, pomazánky, grilovaná zelenina, klobásky, mořské plody – které se podávají s chlebem, pitou nebo vínem, ouzem či tsipouro. Vše se dává doprostřed stolu a jí se společně. Tak jednoduché, tak chutné a tak řecké.
💙 Vytvořte si doma malý řecký večer 💙
Zkuste si sestavit vlastní mezé menu – třeba na víkendový večer s přáteli, letní grilování nebo jen tak, pro radost. Stačí pár mističek, lahvinka vína a řecká hudba na pozadí. Uvidíte, že i malý talíř může přinést velké potěšení.
➡️ Prozkoumejte naši nabídku antipasti a vyberte si své řecké oblíbence ještě dnes.
Ať už hledáte chuť dětství, vzpomínku na dovolenou nebo novou inspiraci do kuchyně – u nás jste na správném místě.

Tradičně sušená rajčata na sluníčku, nakládaná v jemném slunečnicovém oleji s kapary a bylinkami. Plná chuti a slunce – ideální do salátů, těstovin, pizzu i na pomazánku.

Chuťově výrazný dip z pečené červené papriky a lilku doplněný o dijonskou hořčicí. Chuťově výrazná delikatesa, kterou si zamilují ti, co mají v oblibě originální dipy....

Lehce pikantní řecký dip z pečené červené papriky a sýru feta. Chuťově výrazná delikatesa, kterou si zamilují ti, co mají v oblibě pikantní dipy. Ideální jako příloha k masu,...

Ajvar z pečené papriky a lilku – tradiční řecká pomazánka s jemně kouřovou chutí. Vyroben z kvalitní zeleniny, bez konzervantů. Skvělý jako dip, příloha i pomazánka.

Velké řecké kapary se stopkou ve skle – ručně sbírané, intenzivní chuť, ideální do salátů, těstovin i jako delikatesa k vínu.

Tyto pečlivě vybrané červené cherry papričky jsou ručně plněné smetanovým sýrem a zalité ve slunečnicovém oleji. Jemně pálivé, dokonale krémové a neodolatelně návykové.

Rajčata sušená na sluníčku jsou rozmixována společně s mořskou solí, česnekem, oreganem a bazalkou. Pestem můžete dochutit jakýkoliv pokrm, především se však skvěle hodí k...

AJVAR je velice variabilní pasta z pečených paprik, která si určitě najde cestu i do vaší kuchyně. Výrazné aroma zralých, lehce pikantních červených paprik se dokonale snoubí...

Rajčata sušená starou tradiční metodou na sluníčku. Sbírají se jen ta opravdu zralá a plná chuti. Suší se rozpůlená a posypaná mořskou solí na přímém slunci. Rajčata jsou...