PEČENÉ ORZO S VEPŘOVÝM MASEM A SUŠENÝMI RAJČATY

ORZO PEČENÉ V TROUBĚ S VEPŘOVÝM MASEM A SUŠENÝMI RAJČATY

 

INGREDIENCE

1 kg vepřové kýty
1 balení těstovinové rýže orzo
1 plechovka krájených rajčat
1 lžíce protlaku
8 ks sušených rajčat nakládaných v oleji - nakrájené nadrobno
4 lžíce oleje ze sušených rajčat
3 lžíce extra panenského olivového oleje
2 lžíce nasekaného kopru
1 velká cibule - nakrájená nadrobno
3 stroužky česneku - prolisovaný
3 bobkové listy
6 kuliček nového koření
1 lžíce sušeného oregana
1,5 lžičky soli
0,5 lžičky pepře
cca 300 ml vody

POSTUP PŘÍPRAVY

Dochucené maso (solí, pepřem a ostatním kořením) s cibulí a česnekem nejdříve předpečeme v předehřáté troubě na 200 °C cca 45 min. Pak přidáme všechny ostatní ingredience a zalejeme vodou, ale jen tak, aby lehce čouhalo maso. Pečeme dalších cca 45 min, doku orzo nezměkne. V průběhu pečení v případě potřeby postupně doléváme vždy jen troškou vody a občas promícháme.

SERVÍROVÁNÍ

Do hlubokého talíře naložíme pořádnou porci voňavé dobroty a dozdobíme:
• cherry rajčátky
olivami kalamata
• sýrem feta
• čerstvou petrželí

Chybí vám některá z ingrediencí, bez které nedocílíte autentické řecké chuti? Najdete je u nás na e-shopu, stačí kliknout na zvýrazněný odkaz.

Kalí órexi


Jana & Dawid 🤍🩵💙