ORZO PEČENÉ V TROUBĚ S VEPŘOVÝM MASEM A SUŠENÝMI RAJČATY
INGREDIENCE
• 1 kg vepřové kýty
• 1 balení těstovinové rýže orzo
• 1 plechovka krájených rajčat
• 1 lžíce protlaku
• 8 ks sušených rajčat nakládaných v oleji - nakrájené nadrobno
• 4 lžíce oleje ze sušených rajčat
• 3 lžíce extra panenského olivového oleje
• 2 lžíce nasekaného kopru
• 1 velká cibule - nakrájená nadrobno
• 3 stroužky česneku - prolisovaný
• 3 bobkové listy
• 6 kuliček nového koření
• 1 lžíce sušeného oregana
• 1,5 lžičky soli
• 0,5 lžičky pepře
• cca 300 ml vody
POSTUP PŘÍPRAVY
Dochucené maso (solí, pepřem a ostatním kořením) s cibulí a česnekem nejdříve předpečeme v předehřáté troubě na 200 °C cca 45 min. Pak přidáme všechny ostatní ingredience a zalejeme vodou, ale jen tak, aby lehce čouhalo maso. Pečeme dalších cca 45 min, doku orzo nezměkne. V průběhu pečení v případě potřeby postupně doléváme vždy jen troškou vody a občas promícháme.
SERVÍROVÁNÍ
Do hlubokého talíře naložíme pořádnou porci voňavé dobroty a dozdobíme:
• cherry rajčátky
• olivami kalamata
• sýrem feta
• čerstvou petrželí
Chybí vám některá z ingrediencí, bez které nedocílíte autentické řecké chuti? Najdete je u nás na e-shopu, stačí kliknout na zvýrazněný odkaz.
Kalí órexi
Jana & Dawid 🤍🩵💙