POMAZÁNKA ZE SÝRU FETA A PEČENÉ PAPRIKY - Τυροκαυτερή (Tirokafteri)
Když jsem na tenhle recept narazila, hned mě napadla vychytávka, jak si ho zjednodušit. V originálním receptu se papriky musí upéct v troubě, oloupat a rozmixovat. Tohle jsem si dovolila přeskočit a urychlit přípravu naším produktem – Pečená paprika s česnekem.
INGREDIENCE
- 200 g sýru feta
- 4 lžíce pečené papriky
- 2 lžíce olivového oleje s chilli
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
Fetu rozdrobíme a všechny ingredience zpracujeme pomocí ručního mixéru na hladkou pomazánku. Pokud je pomazánka příliš hustá, lze přidat pár lžic mléka nebo lžíci olivového oleje. Pomazánka by měla mít šmrnc a být příjemně pikantní.
Čas přípravy
10 min
Porce pro 4 osoby
TIP: Pomazánku můžete také využít jako dip ke grilovanému masu a klidě ji připravit i den dopředu a uschovat v lednici.