PIKANTNÍ POMAZÁNKA ZE SÝRU FETA A PEČENÉ PAPRIKY

POMAZÁNKA ZE SÝRU FETA A PEČENÉ PAPRIKY - Τυροκαυτερή (Tirokafteri)

Když jsem na tenhle recept narazila, hned mě napadla vychytávka, jak si ho zjednodušit. V originálním receptu se papriky musí upéct v troubě, oloupat a rozmixovat. Tohle jsem si dovolila přeskočit a urychlit přípravu naším produktem – Pečená paprika s česnekem.

INGREDIENCE

Fetu rozdrobíme a všechny ingredience zpracujeme pomocí ručního mixéru na hladkou pomazánku. Pokud je pomazánka příliš hustá, lze přidat pár lžic mléka nebo lžíci olivového oleje. Pomazánka by měla mít šmrnc a být příjemně pikantní.

Čas přípravy

10 min

Porce pro 4 osoby

TIP: Pomazánku můžete také využít jako dip ke grilovanému masu a klidě ji připravit i den dopředu a uschovat v lednici.