SALÁT Z ČERVENÉ ŘEPY - PANZAROSALATA

PANZAROSALATA ⇒ Salát díky kterému se oblizují za ušima nejen dospěláci, ale i děti

Na tento řecký recept máme neskutečné ohlasy. S chutí řepu sní i naše holky a při jednom z posledních řeckých večerů prohlásil jeden z našich hostů, Peťa: "Řepu normálně nejím, ale tahle je fakt dobrá, musím si přidat!"

 

INGREDIENCE

Na marinování řepy

Na jogurtovou zálivku

  • 4 lžíce bílého řeckého jogurtu
  • 1 stroužek česneku - prolisovaného
  • 0,5 lžičky soli
  • špetka pepře

Servírování

  • 4 lžíce opražených vlašských ořechů - narychlo na pánvi, dokud se nerozvoní 
  • čerstvé bylinky na posypání (petržel nebo kopr)

 

POSTUP PŘÍPRAVY

Řepu nakrájíme na větší kostky (vaše ideální sousto). Dáme ji do misky, přidáme ostatní ingredience a dobře promícháme. Misku překryjeme potravinovou fólií a dáme do lednice odpočinout alespoň na 2 hodiny, ideálně však přes noc.

V menší misce si připravíme jogurtovou zálivku.

SERVÍROVÁNÍ

Větší část jogurtové zálivky rozetřeme na talíř, hezky do středu talíře přidáme řepu. Posypeme nahrubo nasekanými oříšky, které jsem si před tím opražili na pánvi. Dozdobíme zbytkem jogurtové zálivky a posypeme nasekanými čerstvými bylinkami.

Čas přípravy

20 min + čas marinování řepy (2 hod)

Počet porcí

5 - 6 osob

 

♥ Přejeme dobrou chuť - KALÍ ÓREXI

Jana & Dawid