KUŘECÍ SOUVLAKI - SOUVLAKI KOTOPOULO
Pokud jste milovníci grilování, tak tahle dobrota by měla přistát na vašem grilu. Lehké kuřecí maso se svěžím citrónovým aroma a bylinkami = PRAVÉ LETNÍ GRILOVÁNÍ ♥
INGREDIENCE
- 1 kg kuřecích prsou nebo vykostěných stehenních řízků, nakrájených na kostky o velikosti 2,5 cm
- 1 lžička sušeného oregana (nebo koření koření na gyros a souvlaki), plus extra oregano na posypání
- 4 lžíce extra panenského olivového oleje
- 2 lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy
- sůl a pepř dle chuti
- Na potírání masa při grilování - další 2 lžíce citronové šťávy a 1 lžíce olivového oleje
POSTUP PŘÍPRAVY
Kuřecí maso dejte do velké mísy, přidejte oregano, olej, citron, pepř a dobře promíchejte. Přikryjte (potravinovou fólií) a nechte marinovat v lednici, aspoň 6 hodin nebo ideálně přes noc. Občas promíchejte.
Maso napíchejte na špejle. Jeden konec špejle nechte delší, aby se vám maso dobře otáčelo na grilu. Olej a citronovou šťávu dejte do sklenice se šroubovacím víčkem, uzavřete a dobře protřepej, dokud se tekutiny nespojí. Špízy potřete touto směsí.
Maso opečte na rozpáleném grilu ze všech stran. Špízy dvakrát otočte a během grilování opakovaně potírejte olejovo-citronovou marinádou. Grilujte cca 10 minut, dokud kuře není hotové (nepřepečte, aby maso nevyschlo). Na závěr dobře osolte, posypte oreganem a můžete lehce zakápnout olivovým olejem.
Čas přípravy
30 min + marinování
Porce pro 4 osoby
♥ Přejeme dobrou chuť! Καλή όρεξη! /Kali orexi!/
Jana & Dawid