KUŘECÍ SOUVLAKI

KUŘECÍ SOUVLAKI - SOUVLAKI KOTOPOULO

Pokud jste milovníci grilování, tak tahle dobrota by měla přistát na vašem grilu. Lehké kuřecí maso se svěžím citrónovým aroma a bylinkami = PRAVÉ LETNÍ GRILOVÁNÍ ♥



INGREDIENCE

  • 1 kg kuřecích prsou nebo vykostěných stehenních řízků, nakrájených na kostky o velikosti 2,5 cm
  • 1 lžička sušeného oregana (nebo koření koření na gyros a souvlaki), plus extra oregano na posypání
  • 4 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 2 lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy
  • sůl a pepř dle chuti
  • Na potírání masa při grilování - další 2 lžíce citronové šťávy a 1 lžíce olivového oleje

 

POSTUP PŘÍPRAVY


Kuřecí maso dejte do velké mísy, přidejte oregano, olej, citron, pepř a dobře promíchejte. Přikryjte (potravinovou fólií) a nechte marinovat v lednici, aspoň 6 hodin nebo ideálně přes noc. Občas promíchejte.

Maso napíchejte na špejle. Jeden konec špejle nechte delší, aby se vám maso dobře otáčelo na grilu. Olej a citronovou šťávu dejte do sklenice se šroubovacím víčkem, uzavřete a dobře protřepej, dokud se tekutiny nespojí. Špízy potřete touto směsí.

Maso opečte na rozpáleném grilu ze všech stran. Špízy dvakrát otočte a během grilování opakovaně potírejte olejovo-citronovou marinádou. Grilujte cca 10 minut, dokud kuře není hotové (nepřepečte, aby maso nevyschlo). Na závěr dobře osolte, posypte oreganem a můžete lehce zakápnout olivovým olejem.

 

Čas přípravy

30 min + marinování

Porce pro 4 osoby

 

♥ Přejeme dobrou chuť! Καλή όρεξη! /Kali orexi!/

Jana & Dawid